Skates žūrija sāks objektu apskati un vērtēšanu

Skates Gada labākā būve Latvijā 2022 žūrija apskatīs ap 60 objektu visos Latvijas reģionos.

Žūrijas dalībnieki 10.maijā sāks būvju apskati un vērtēšanu klātienē. Šonedēļ žūrija dosies uz skatei pieteiktajām būvēm Kurzemē. 10.maijā žūrija viesosies Tārgalē, Ventspilī un Liepājā, bet 12.maijā – Kuldīgā un Saldū. Žūrijas braucieni turpināsies līdz jūnija vidum, līdz visas skatei pieteiktās būves būs apskatītas. Žūrija dosies uz būvēm gan Daugavpilī, Jēkabpilī, Valkā, Valmierā, Elejā, daudzviet Pierīgā un citur.

Pērn pabeigti objekti pieteikti visās nominācijās, īpaši daudz būvju – 26 – pieteiktas Rīgā. Vislielākais būvju skaits ir nominācijsā Pārbūve un atjaunošana, kurā vērtēs 20 objektus, un Publiskā jaunbūve, kurā 2.kārtā žūrija vērtēs 10 ēkas.

Skates 2.kārtai izvirzītās būves var skatīt mājaslapā gadabuve.lv un facebook/gadabuve.

Latvijas Būvnieku asociācijas un Latvijas Būvinženieru savienības sadarbībā ar 22 profesionālajām biedrībām un nozares institūcijām rīkotā skate Gada labākā būve Latvijā šogad notiek 25.reizi.

Skates galvenais partneris ir zīmols Ceresit ar kompāniju Henkel Balti OU. Skates norisi atbalsta Weber, EJOT, Geberit, Alejas projekti, Landscape Construction, PERI, Berner, Mapei, Rotho Blaas.

Skates rīkotāju partneri ir 15 būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas, Būvniecības valsts kontroles birojs, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Rīgas Celtniecības koledža, RISEBA FAD un nozares žurnāls Būvinženieris.

Informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, Nozare.lv, building.lv, būvlaukums.lv, abc.lv, buvbaze.lv.