Skatei pieteikti objekti no visas Latvijas

Skatei Gada labākā būve Latvijā 2020 trīs dienas pirms termiņa beigām pieteikti vairāki desmiti būvju no visas Latvijas. Skates žūrija pērn objektu apskatē vairākās dienās visos valsts novados nobrauca vairāk nekā 2500 kilometru, un arī šogad kilometrāža būs iespaidīga.

Šogad žūrija – 50 nozares profesionāļi no nevalstiskajām organizācijām un institūcijām – dosies apskatīt 2020.gadā ekspluatācijā nodotos objektus Daugavpilī, Ludzā, Kuldīgā, Olainē, Salacgrīvā, Liepājā, Talsu novadā, Mārupē, Rīgā u.c. Saņemts pieteikums arī par Latvijas būvnieku celtu objektu ārzemēs.

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs Normunds Grinbergs saka: “Pats svarīgākais skatē – lai žūrija pieteiktās būves apskatītu uz vietas, novērtētu, izrunātos ar to radītājiem un saprastu būvniecības procesa rezultātu. Braucot, apskatot objektus un tiekoties ar nozares pārstāvjiem, gūstam nenovērtējamu pieredzi un apmaināmies ar to būvniecības profesionāļu lokā.”

Jau reģistrēti pieteikumi visās nominācijās, daži objekti tiks vērtēti divās nominācijās, tai skaitā kā labākie BIM projekti, apliecinot nozares aktivitāti inovāciju izmantošanā. Pieteikumus 2020.gada labākajām būvēm gaidām līdz 29.janvārim. Pieteikumu forma atrodama saitē pieteikt būvi.

Gaidām pērn nodoto būvju, infrastruktūras objektu, vides labiekārtojuma projektu pieteikumus no uzņēmumiem, pašvaldībām, valsts iestādēm, nevalstiskajām organizācijām – ikviena nozares profesionāļa, kam zināms slavējams veikums nozarē.

Atgādinām, ka ikviens var pieteiktu savu mazo Gada prieku – nelielu objektu, infrastruktūras daļu, ainavas elementu – foto un pamata datu ievietošanai skates Gadagrāmatā. Pieteikums digitāli aizpildāms pieteikt Gadaprieku.

Vairāk informācijas: gadabuve.lv , skates koordinatore Baiba Mierkalne, gadabuve@gmail.com, +371 26484891.

Skates organizatori un Gadagrāmatas izdevēji ir Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar Būvniecības Valsts kontroles biroju, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD, Latvijas Pašvaldību savienību, 15 būvniecības nozares sabiedriskajām organizācijām un žurnālu Būvinženieris.

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 titulsponsors – kompānija Tikkurila, nomināciju sponsori – Vivacolor, Saint-Gobain, S.B.C., Bauroc, Mitek Baltic, MAPEI, EJOT, PERI un informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, TVNET, Nozare.lv, City24, building.lv, būvlaukums.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

 

Skates Gada labākā būve Latvijā 2019 žūrija darbā skatei pieteiktajās būvēs