Gaidām skolēnu zīmējumus konkursam “Mana novada dārgakmens – jaunā būve”

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 rīkotāji aicina iesniegt vizuālās mākslas darbus jau tradicionālajam zīmējumu konkursam Mana novada dārgakmens – jaunā būve, kas otro gadu noritēs sadarbībā ar kompāniju S.B.C.

Aicinām skolēnus piedalīties zīmējumu konkursā, jo būvniekiem ir svarīgas bērnu un jauniešu domas par viņu veikumu. Zīmējumā ir jāattēlo Latvijas būvnieku radīts būvobjekts novadā vai Latvijā. Būvi izvēlas zīmējuma autors.

Zīmējumu konkursa atbalstītājas SIA S.B.C.: “Mūsu uzņēmuma mērķis ir atbalstīt radošus cilvēkus, labas skolas, kas iegulda pūliņus un zināšanas, lai attīstītu bērnos mākslas izpratni, mērķtiecību un izcilību. Bērni ar zīmējumiem par arhitektūru veido Latviju par pasaulē labāko vietu, kur dzīvot, strādāt un augt.”

Bērnu zīmējumu konkurss skates Gada labākā būve Latvijā gaitā notiek sesto reizi. Tajā piedalās bērni un jaunieši līdz 16 gadu vecumam no Latvijas un ārzemēm. Katrs iesniedz paša radītu zīmējumu par tēmu Mana novada dārgakmens – jaunā būve. Zīmējumam jābūt krāsainam vai melnbaltam uz A4 vai A3 formāta lapas. Tas var būt jebkurā tehnikā, bet nedrīkst izmantot datoru.

Darbu iesniegšanas termiņš – 2021.gada 26.februāris. Vairāk informācijas konkursa nolikumā. Zīmējumus var iesūtīt pa pastu vai iesniegt personiski. Tos vērtē četrās vecuma grupās – pirmsskolas, 1.–3. klases, 4.–6.klases, 7.–9.klases. Uzvarētāji saņems balvas un diplomus. Konkursa rezultāti un uzvarētāju vārdi tiks paziņoti skates Gada labākā būve Latvijā 2020 apbalvošanas ceremonijā 2021.gada martā – aprīlī.

Skate Gada labākā būve Latvijā 2020 ir valsts mēroga notikums, kas risinās jau 23.gadu. Cikla galvenā atbalstītāja ir kompānija Tikkurila. Skates organizatori ir Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība, 14 būvnieku profesionālās organizācijas sadarbībā ar nozares publiskās pārvaldes institūcijām, Būvniecības valsts kontroles biroju, VAS Valsts nekustami īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD un nozares žurnālu Būvinženieris.

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 titulsponsors – kompānija Tikkurila, nomināciju sponsori – Vivacolor, Saint-Gobain, S.B.C., Bauroc, Mitek Baltic, MAPEI, PERI un informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, TVNET, Nozare.lv, City24, building.lv, būvlaukums.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

 

2019.gada zīmējumu konkursa laureātu darbu galeriju skatīt šeit.

 

Kontaktinformācija: Baiba Mierkalne, gadabuve@gmail.com, tālrunis 26484891.

www.gadabuve.lv

Rīgā, 2021.gada 12.janvārī