Žūrija novērtējusi finālam izvirzītos objektus

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2019” žūrija 13.martā Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātē klātienes un tiešsaistes prezentācijās uzklausīja pieteicēju sniegto informāciju par 41 finālam izvirzīto objektu. Objektu fināla prezentācijas būs pieejamas vietnē gadabuve.lv.
Pēc prezentācijām un apspriedes ap 50 žūrijas dalībnieku – nozaru asociāciju, institūciju un uzņēmumu deleģēti profesionāļi – iesniedza katrs savu vērtējumu, kas tiks apkopoti skates gala rezultātos. Skates apbalvošanas sarīkojums, kurā sumināsim 2019.gada labāko objektu radītājus un skolēnu zīmējumu konkursa uzvarētājus, plānots 23.aprīlī, ņemot vērā Ministru kabineta noteikto ārkārtas situāciju valstī vīrusa Covid-19 infekcijas draudu dēļ. Līdz ar balvām laureāti saņems ekskluzīvo izdevumu – skates gadagrāmatu.
Ķīpsalas izstāžu zālē 12.martā sekmīgi noritēja skates konference ‘’Būvē inovatīvi, kvalitatīvi un droši’’, kurā lekcijas klātienē un tiešsaistē sniedza ārvalstu un Latvijas eksperti. Konferencē piedalījās ap 230 nozares speciālistu, uzzinot tehnoloģiju un inovāciju jaunumus. Dalībnieki saņēma apliecinājumus, kas iesniedzami būvspeciālistu kvalifikācijas punktu ieguvei.
Skate „Gada labākā būve Latvijā” notiek jau 22 gadus. Tā balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem. Skate un konference šogad notiek, pateicoties ģenerālsponsoram PERI, sponsoriem „BIM Solutions”, „Mapei”, “MiTek”, „Norma-S”, „Saint-Gobain, S.B.C., „Tikkurila”, ar CMB un VAS „Valsts nekustamie īpašumi” atbalstu.
Konferences un skates informatīvie atbalstītāji: abc.lv, buvbaze.lv, building.lv, nozares žurnāls „Būvinženieris”, būvlaukums.lv, City24.lv, LETA, nozare.lv, Rīga TV24, tvnet.lv.